Välj en sida

[rank_math_breadcrumb]

Gör din egna adventsstjärna av papper 2023

nov 11, 2023 | DIY

Att julpyssla hör verkligen enligt mig julen till, jag gillar enkla diy papperspyssel, så som denna sjuuddiga adventsstjärna av papper som nu prytt mitt julhem under några år.

Pappstjärnan som jag gjort utav vackert papper med text är väldigt enkel att göra och resultatet blir fantastiska dekorativt.

Dessutom behövs bara några få material som du förmodligen redan har hemma.
Fortsätt läsa för steg-för-steg-instruktioner om hur du gör en egen sju-uddig adventsstjärna.

Det du behöver för att tillverka pappersstjärnan:

Mallarna som du hittar längst ner på denna sida. Du kan välja på att skriva ut alla sju sidor för att göra en stjärna med textpapper.

Alternativt kan du skriva ut den ensamma mallen som också finns att tillgå för att rita av på ett annat enfärgat papper, mönstrat papper eller varför inte på en vacker mönstrad tapet och få en julstjärna av tapet.

Det finns många olika val, det är bara att låta fantasin flöda för att få till en riktigt vacker adventsstjärna i papper som du kan njuta av under många år.

 • Sax
 • Papperslim
 • Vackert band att knyta ihop din pappersstjärna med

Göra adventsstjärna av papper:

 1. Skriv ut mallarna till pappstjärnan, (dessa hittar du längst ner på denna sidan ) antingen skriver du ut alla sju sidor eller bara den enskilda för att tillverka en stjärna i annat pappersmaterial så som tex. en vacker tapet.
 2. Klipp ut alla sju pappersdelar som behövs till att sätta ihop din pappersstjärn.
 3. Vik alla de sju pappersdelarna som ska utgöra spetsarna till din stjärna med sju uddar. Vik dem utefter de streckade linjerna som visas på den enskilda mallen.
 4. När alla delar är vikna är det dags att klistra ihop din pappstjärna. Lägg då först lim på den långa yttre kanten och klistra ihop med kanten på andra sidan. Gör lika dant med alla sju delar.
 5. När alla sju delar är ihoplimmade som strutar är det dags att limma ihop dem med varandra. Ta då lim på en av de två nedre flikarna och limma fast den med en intiliggande spetsen. Arbeta dig sedan på detta vis runt hela pappstjärnan tills alla sju spetsarna sitter ihop.
  OBS! Limma inte ihop din stjärna helt utan lämna en öppning mellan första och sista delen. Detta för att du lättare ska kunna förvara din stjärna om du inte har den upphängd under hela året.
 6. Gör hål i pappret för bandet och fäst fast det, en på var sin sida om stjärnans öppning.
 7. Knyt ihop din fina adventsstjärna i papper och häng upp på något lämpligt ställe så som på ett skåp, dörr, fönster eller vägg.

FAQ

Hur gör jag en sjuuddig adventsstjärna av papper?

Du kan enkelt själv göra en pappstjärna med sju spetsar genom att skriva ut mallarna här nedan och följa instruktionerna.

Om du vill göra denna julstjärna av annat papper går det bra att använda mallen till att rita av på ett enfärgat eller mönstrat papper eller varför inte göra en vacker julstjärna av tapet?

Var hittar jag mall till adventsstjärna papper diy?

Mallar samt mönstrat papper med text till denna pappersstjärna med sju spetsar hittar du att skriva ut längst ner på denna sida. Men om du hellre vill göra en annan design av julstjärna hittar du modellen, ”Dahliastjärna” här.

Behöver jag vika pappret mycket för att göra denna pappersstjärna?

Till skillnad ifrån en pappersstjärna i bakplåtspapper eller julstjärna av kaffefilter behöver du inte göra många vikningar för att få till denna pappstjärna. Det behövs endast sex vikningar per spets.

Tar denna adventsstjärna av papper lång tid att göra?

Om du har allt material framtaget och skrivit ut mallarna tar denna papp adventsstjärna inte alls lång tid att göra.
Om du dessutom använder de färdiga mallarna med textbakgrunden på går det ännu fortare.

Om ingenting strular ska du kunna  göra denna stjärna på under 30 minuter.

Jag brinner för hem, trädgård, odling, skapande och design. Att inspirera andra att göra liknande och att våga testa saker är något som ligger mig varmt om hjärtat.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *