Välj en sida

[rank_math_breadcrumb]

DIY göra egen Dahlia julstjärna med belysning 2023

nov 11, 2023 | DIY

Jag gillar verkligen dahlior, tänk att kunna njuta av dessa skönheter året om.Därför var jag bara tvungen att göra en egen dahlia julstjärna med belysning.

En vit pappersstjärna som kunde pryda fönstret hela advent och sprida glädje med sitt vackra sken.

Gillar du också diy och pyssel så här till jul?Att få skapa sina egna julstjärna av papper själv, ihop med barnen, vänninor eller kanske jobbarkompisarna under en mysig julfika med lite extra tända ljus i vintermörkret.

I detta blogginlägg går jag igenom steg för steg hur du gör din egna dahlia julstjärna eller taggig pappstjärna med belysning med hjälp av mallarna som du kan skriva ut längst ner i detta inlägg.

Steg för steg hur du gör din egna dahlia julstjärna eller taggig pappstjärna

Detta behöver du för att vika dahlia pappersstjärna

Adventsstjärna diy mall till dahlia julstjärnan eller taggig stjärna som du hittar att skriva ut längst ner på denna sida.

 • Vita papper
 • Sax
 • Limpistol och lim
 • Gem
 • Sjuuddig pappstjärna cirka 25cm i radie
 • Belysning för pappstjärna

Så här gör du din vikta julstjärna med belysning

 1. Skriva ut alla 10 pappersmallar till den av stjärnorna du väljer att göra, dahlia julstjärnan eller den taggiga.
 2. Ta de 7st lika dana mallarna och lägg 3 st blanka papper bakom varje och fäst ihop alla de 7 buntarna med gem.
 3. Klipp ut alla de 7 buntarna efter mallarna så att du totalt får 28 st lika dana delar.
 4. Vik varje bunt, först ett vik i mitten av den lite grövre delen, sedan ett vik mellan varje blomblad, fram och tillbaka så att dela delarna blir veckade.
 5. Ta sedan de andra 3 mallarna och lägg även där 3st blanka papper bakom så att du får 12 st papper totalt. Sätt ihop buntarna med gem.
 6. Klipp ut dessa mallar.
 7. Vik dessa på samma vis som de andra delarna dvs. börja att vika ett vecka på mitten av den bredare delen och senan mellan varje flik tills dess att alla de tre buntarna är vikna.
 8. Ta de första delarna du vek och pappersstjärnan med de sju uddarna du ska använda som stomme, veckla ut stjärnan.
 9. Ta en av delarna, lägg lite smältlim längs ena kanten av den spets som är längst upp på stjärnan. Placera den vikta mitten på din stjärndel över spetsen du nyss lagt lim på, se till att toppen kommer ca 4cm utanför stjärnan.
 10. Ta nästa del och och limma ihop med kanten av den första och limma sedan dit den med mitten över understjärnans nästa spets. Fortsätt på samma vis och se till att alla delar kommer på samma höjd runt om stjärnan. Om du vill kunna veckla ihop din stjärna, fäst då inte ihop de översta delarna med varandra utan du kan istället sedan fästa ihop dem med gem.
 11. Limma dit nästa lager av delar. Du ska nu istället för att limma delarna på spetsarna limma dem emellan. Dessa spetsar ska i höjd lite överlappa de undre spetsarnas dalar. Klistra en ände mot ytterkanten utav en stjärnspets och se till att den kommer upp lite ovanför dess topp. Fäst den andra sidan på nästa spetskant på samma vis och fortsätt så tills du kommit runt hela stjärnan.
 12. Ta 6st av den andra sortens delar och vik dem på mitten.
 13. Limma sedan ihop dem till en stjärna, fäst ihop dem på mitten och sedan kant i kant med varandra.
 14. Limma fast denna stjärna i mitten av din pappstjärnan.
 15. Gör precis på samma vis på motsatt sida, dvs. följ punkt 9-14.

Efter att du limmat ihop båda sidorna av din pappersstjärna är det dags att hänga upp den i ett vackert fönster och den där härliga julkänslan kan infinna sig.

Om du gillade detta hittar du här mer diy julpynt, små pappersstjärnor, hur du gör julgranspynt till granen, pappersgranar, pepparkakshus instruktioner och mallar.

Frågor och svar

Hur lång tid tar det att vilka julstjärna med belysning?

Att vika julstjärna i papper kan ta både lång och kort tid beroende på modell. Om du följer dessa instruktioner och använder vanligt A4 papper som du skriver ut på en skrivare tar det ungefär 1-1,5 timme att tillverka denna diy julstjärna i papper.

Vilket papper kan jag använda till denna dahlia julstjärna?

Till att vika pappersstjärna dahlia kan du använda vanligt a4 kopieringspapper. Alternativt att du använder ritpapper. Om du vill ha din stjärna i annat papper kan du använda både tapet som är mönstrad och tapet som är enfärgad. Allt efter tycke, fantasi och smak.

Finns det mer diy julpyssel med malla och instruktioner jag kan skriva ut och göra?

Förutom denna Dahliastjärna hittar du här andra sorters diy julstjärna, diy julpynt, diyjulklappar, diy julgranspynt, diy pepparkakshus och mycket mer.

Jag brinner för hem, trädgård, odling, skapande och design. Att inspirera andra att göra liknande och att våga testa saker är något som ligger mig varmt om hjärtat.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *