Välj en sida

[rank_math_breadcrumb]

Vika granar av papper med mallar 2023

nov 13, 2023 | DIY

Jag gillar verkligen att på julen dekorera med granar, väl äkta som att pyssla och vika granar av papper.

Att få ta in en levande liten gran och ställa med sina rötter direkt i en vas eller att få dekorera med en pappersgran, så fantastiskt dekorativt så här till jul.

Här kan du hänga med hur du själv kan göra julgranar i papper, bara att skriva ut mallarna till granarna och sätta igång.

Välj på tre olika storlekar eller varför inte göra alla tre och ställa ihop som en grupp på en fin bänk eller på en fönsterbräda.

Dessutom kan du göra dem av material som du troligtvis redan har hemma.

Detta behöver du för att pyssla ihop en julgran i papper:

 • Dokumenten med julgranarna som du hittar längst ner på denna sida.
  OBS! Om du väljer mallarna med textpapper tänk då på att skriva ut texten på båda sidorna av pappret eller så kan du välja ett papper från tex. en bok eller tapet. 
 • Sax
 • Symaskin med tråd eventuellt nål och tråd
 • Papperslim

Om du vill:
Lösglitter till kanterna på de vita pappersjulgranarna.

Så här gör du steg för steg julgran i papper:

 1. Skriv ut dokumenten till julgranarna som du finner  längst ner på sida, det går till varje pappersgran åt tolv stycken blad.
  (Om du vill göra granarna med textpapper se då till att skriva ut texten på båda sidor av pappret)
 2. Klipp ut alla pappjulgranarför att slippa för mycket klippning brukar jag klippa ut sex blad åt gången, då använder jag gem för att hålla ihop papperna på samma plats. Det går åt tolv stycken blad till varje gran.
 3. När alla pappersgranar väl är utklippta lägg då de tolv styck granarna på varandra och sy med symaskin eller om du inte har tillgång till en, sy för hand. Sy ihop alla bladen i en rak linje uppifrån och ner i mitten av granen.
 4. När du sytt genom hela mitten är det dags att vika ut din gran. Vik upp det översta bladet mot sömmen du sytt och tryck till, vik därefter upp nästa och sedan alla de andra runt om hela tills alla papper är utvecklade.
  Här kan du också hitta en annan design av pappersgran som du kan göra.

Om du vill kan du nu i kanterna på din gran ta lite lim och strö på glitter för ett mer gnistrande utseende.

Nu är din fina vikta gran av papper klar och det är dags att ställa upp den på en bänk, fönster eller varför inte mitt på matbordet bredvid några tända ljus och kanske en vacker julgrupp.

Om du vill göra fler DIY julpyssel hittar du det här.

Frågor och svar

Kan man göra dessa pappersgranar av tapet eller i ett annan typ av papper?

Ja, det går alldeles utmärkt. Du kan skriva ut mallarna och rita av dem på ett annat papper så som tex. en tapet eller papper från en bok.
Tänk dock på att om det är ett mönstrat papper och du vill ha hela granen i samma mönster måste limma ihop pappret så att även baksidan av pappret får samma mönster.

Hur lång tid tar det att vika granar av papper?

Om du gör en gran direkt ifrån de utskrivna dokumenten tar det kortast tid. En uppskattning är att det tar cirka 15 minuter att pyssla ihop denna julgran.

Vem passar detta julgranspyssel i papper för?

Detta diy pyssel passar perfekt både för vuxna och barn. Ett enkelt fint julpyssel projekt att göra tiden innan jul, på träffen med väninnorna, ihop med släkten, barn eller barnbarnen eller varför inte för barnen i skolan.
Tänk att få ställa  upp sådana här vackra papp julgranar i sitt hem till jul eller kanske ge bort till en fin vän.

Var kan jag hitta liknande diy julpyssel med färdiga mallar jag kan göra?

Klicka här för att komma till liknande julpyssel där du kan skriva ut mallar och sedan pyssla ihop fantastiskt fina juldekorationer så här till jul.

Jag brinner för hem, trädgård, odling, skapande och design. Att inspirera andra att göra liknande och att våga testa saker är något som ligger mig varmt om hjärtat.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *