Välj en sida

[rank_math_breadcrumb]

Mallar och steg för steg hur du gör en enkel julgran av papper 2023

nov 13, 2023 | DIY

Så här till jul tycker jag att det är härligt att få julpyssla, denna enkla julgran av papper har fått hänga med i många år.

Varje år jag ser den där i jullådan får jag ett leende på läpparna av att få ta fram den. Trotts att den är en så oroligt enkel juldekoration gjord av papper tycker jag att den är väldigt fin. 

Detta är en enkel gran att göra som blir riktigt dekorativ med pappersstjärnorna på pinnen, att den toppas av den vackra glitterstjärnan gör sedan kronan på verket.

Läs vidare för att få steg-för-steg-instruktioner om hur du gör denna enkla gran av papper.

Detta behöver du för att tillverka denna julgran av papper:

 • Dokumenten som du kan ladda ner längst ner på denna sida.
 • Sax
 • Blomsterpinne
 • Kruka eller urna,  ta en du riktigt gillar
 • Mossa,  går bra med vilken sort som
 • Papperslim
 • Glitter

Gör så här för att tillverka pappersgran:

 1.  Skriv ut dokumenten du behöver till din pappersgran ( du hittar dem längst ner här på sidan) Du kan välja att göra granen ifrån dem eller skriva ut mallarna och rita av på annat papper så som tapet, bok eller färgat papper.
  2. Klipp ut alla de 19 stjärnorna som du behöver till din gran.
  3. Gör hål i stjärnornas mitten med en sax eller annat vasst verktyg
  4. Trä på alla pappstjärnor till din gran på blomsterpinnen som kommer att bli din pappersgrans mitt. Se till att den spetsiga delen av pinnen kommer uppåt samt att den största pappersstjärnan hamnar längst ner och den minsta högst upp
  5. Sätt blomsterpinnen med alla pappersstjärnor i mitten av krukan med mossa runt om, gör den stabil genom att packa mossan lite extra runt pinnen eller häll jord inuti krukan.
  6. Klipp ut de två mindre pappstjärnorna som ska användas till toppen av din pappersgran, Du kan om du vill istället för att använda detta vanliga papper och ta glitter på dem använda ett papper som redan är glittrigt.
  7. Ta lim på de två toppstjärnorna och strö på glitter
  8. Limma fast de två stjärnorna i toppen på din pappersgran med blompinnen i mellan de två.
  Sedan är det dags att hitta en bra plats att placera din vackra gran i papper.
  Det kan vara på en bänk, bord eller i ett fönster? Eller så kan den bli den perfekta ”gå bort presenten” så här i jultid.
  Om du gillar denna pappgran kan du här se hur du även kan vika julgranar av papper.

FAQ

Hur gör man en julgran av papper?

Du kan göra en pappersgran genom att följa dessa steg för steg instruktioner till denna pappersgran på pinne med stjärnor enligt instruktionerna här ovan eller så kan du vika julgran av papper, det hittar du instruktioner och dokument för i blogginlägget om att vika granar.

Är det enkelt att göra julgran av papper?

Ja, jag vill säga att det är enkelt att göra denna DIY pappersgran, om du bara följer instruktionernan steg för steg så ska du lätt kunna få ihop denna pappersgran.

Hur gör jag om jag inte har möjlighet att skriva ut papperna till att göra granen?

Om du inte har tillgång till en skrivare eller att du på något vis inte kan få ut pappersutskriften kan du rita av stjärnorna. 
Det bästa är att att du tar upp dokumentet till granarna på en dator eller större skärm och lägger ditt papper på skärmen. Rita sedan av dem direkt därifrån då du ser konturerna av stjärnorna igenom pappret. Då kan du förutom vitt papper också välja andra färger på pappret.

Du kan om du vill även riva ut ringar i olika storlekar ifrån tex. en bok eller nothäfte med vackert mönster. Detta blir också en väldigt vacker pappersjulgran.

För vem passar denna DIY pappersjulgran att göra?

Denna gran i papper kan göras av så många, vuxna som gillar att pyssla och pynta, julpyssel för barn eller kanske vid en julpysseldag i skolan.
Helt enkelt för alla som gillar att pyssla och göra DIY julpynt så här inför jul.

Här kan du hitta fler DIY julpyssel!

Jag brinner för hem, trädgård, odling, skapande och design. Att inspirera andra att göra liknande och att våga testa saker är något som ligger mig varmt om hjärtat.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *