Välj en sida

[rank_math_breadcrumb]

Mallar och instruktioner för att göra egna julgranskulor i papper 2023

nov 11, 2023 | DIY

Jag tycker att den absolut bästa och mest stämningsfulla juldekorationen är julgranen och att till den göra egna julgranskulor i papper.

Hur vackert är det inte med kulor i papper hängande i en fint dekorerad gran ihop men gnistrande julgransljus, glitter och andra vackra julgranspynt?


Verkligen en sann fröjd för ögat om du frågar mig.

I det här blogginlägget ger jag dig steg-för-steg-instruktioner om hur du gör dina egna julgranskulor av papper.

Det finns i olika former och du kan själv välja om du vill göra julgranskulorna i enfärgat papper eller i det mönstrade vackra notpappret.

Det du behöver för att göra julgranskulor i papper är:


Mallarna med julgranskulorna längst ner på denna sida.


Tänk på om du väljer de med notpappret att texten ska skrivas ut på båda sidorna av pappret

  • Sax
  • Symaskin med tråd eller nål och tråd
  • Papperslim

Om du vill:


Lim och lösglitter till kanterna på de vita julgranskulor papper

Så här gör du julgranskulorna i papper:

  1. Skriv ut dokumenten till julgranskulorna som finns längst ner på denna sida, till varje pappjulkula ska det vara tolv stycken blad. OBS! om du väljer kulorna med notpapper se då till att det blir utskrift på båda sidor av papperna.
  2. Klipp ut julgranskulorna, för att slippa mycket klippning brukar jag klippa ut sex blad åt gången. Det går åt tolv stycken blad till varje kula.
  1. När kulorna väl är utklippta lägg då de tolv styck lika dana pappkulorna på varandra och sy med symaskin eller om du inte har tillgång till en för hand ihop dem alla i mitten av kulorna.
  2. Det är bra om du här kan lämna långa ändar av trådarna i ovankant som du kan knyta ihop och använda till upphängningen. Om det inte skulle fungera kan du senare sy fast en tråd för upphängning.
  3. När du sytt mitten på alla papp julgranskulor är det dags att limma ihop dem. Det gör du genom att sätta en liten klick lim mellan två blad. Sedan limmar du ihop varannan del uppe och varannan nere tills du kommit hela vägen runt kulan. Det är bra att man håller ihop pappret en liten stund efter att man limmat så att de verkligen fäster eller att man sätter fast ett litet gem tills limmet verkligen torkat.
  1. Om du vill kan du nu i kanterna på dina julgranskulor ta lite lim och strö på lite glitter för ännu festligare och mer glammigare julgranskulor.

Nu är dina vackra kulor redo för att hängas upp i granen!

Här kan du hitta andra DIY julpynt med mallar att skriva ut! 

Frågor och svar


Hur många papp julgranskulor blir det på ett papper med mallar?


På ett och samma dokumentet med julgranskulor blir det totalt åtta stycken julgranskulor, dock behöver du totalt tolv styck blad för att göra dina kulor.

Kan man göra dessa julgranskulor av papper i tapet ett annan typ av papper?


Ja, det går alldeles utmärkt att skriva ut mallarna och rita av dem på vilket papper du önskar så som tex. en vacker tapet.
Tänk dock på att om det är ett mönstrat papper och du vill ha hela kulan i samma mönster då måste limma ihop så även baksidan av pappret får mönstret.

Hur lång tid tar det att göra dessa pappjulgranskulor?


Om du gör kulorna direkt ifrån de utskrivna dokumenten tar det kortast tid. En uppskattning är att sex kulor tar drygt en timme att pyssla ihop.

Passar dessa pappkulor som ett pyssel för barn eller vuxen?


Dessa julgranskulor är ett perfekt pyssel både för vuxna och barn. Ett perfekt diy pyssel tiden innan jul. På träffen med väninnorna, en fin vän, ihop med släkten eller varför inte för barnen i skolan.

Här kan du hitta mer DIY julgranspynt med mallar och instruktioner 

Jag brinner för hem, trädgård, odling, skapande och design. Att inspirera andra att göra liknande och att våga testa saker är något som ligger mig varmt om hjärtat.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *